Spinnfiske i Trätten!
tillbaka till första sidan...

Vädret verkade inte så tokigt trots allt, så efter ett samtal med Fredrik bestämde jag mig för att för att träffa honom utanför Norberg, vid en sjö som heter Trätten.

 

Det är lördagen den 4/10 2003, klockan är 1400 och det är lite regnsjukt, men det kom knappt ett enda stänk under resan från Västerås.

Fredrik är redan på plats och har gjort båten redo för avfärd.

Jag är full av förväntan, då Fredrik talat sig varm om denna sjö vid ett flertal tillfällen, men då gäddfisket inte har kommit igång ordentligt på sista tiden, är jag ändå full av tillförsikt.

 

Vid första platsen vi stannar på får jag ett hugg, men det blir många platser innan Fredrik lyckas att landa en gädda. Den är inte stor, men det är en fisk. Det var nästan så att vi började misströsta, så den var välkommen. Mindre välkommet är regnet som börjat ta i ordentligt och som det visar sig, kommer att hålla i resten av eftermiddagen.

 

Vid femtiden blir det en liten huggperiod och jag lyckas hitta ett drag som gäddorna verkar gilla. Så under en timme lyckas jag landa 8 gäddor, men det blir den åttonde gäddan som lyckas att tynga vågen över kilot och det bara med ett hekto. Den större gäddan lyser alltjämt med sin frånvaro.

Totalt blev det 10 gäddor med en topp på 1,1 kg.

 

 

Fredrik fick dessutom lite motion, men kommer nog att ta med sig regnstället nästa gång.

Det var ändå ganska behagligt då vinden lämnade oss ifred under hela eftermiddagen.

 

 

 

 

 

av Peter Josefsson