Angeltur på Trätten!
tillbaka till första sidan...

Efter att ha varit på väg, ett flertal gånger till Trätten, kom vi äntligen till skott. Även om det ursprungligen var tänkt som spinnfiske, så är en angeltur inte att förakta.

 

Stefan och jag blev inbjudna att angla på Trätten, som ligger några kilometer utanför Norberg, där Fredde och Eero bor.

 

När vi anlände 0700 till Trätten, lördagen den 22/2-2003, väntade Fredde och Eero med ett flertal hål redan borrade åt oss, - vilken service. Vilket gladde Stefan speciellt, då han slagit i ryggen dagen innan och var osäker på om han skulle kunna följa med. När vi såg att isen var ca 60 cm tjock, sände vi en extra tacksam tanke till Eero, som borrat hålen.

 

Vi kom laddade med både angeldon och spön för ismete, till bete hade vi både mört och löja. Det blev ändå ett svettigt jobb att gå i den dm-djupa snön och sätta ut alla grejor.

 

 

 

 

Första huggen kom vid åttatiden och det blev Fredde och Eero som fick dom första fällningarna. Efter någon miss, fick dom upp dom första gäddorna, som låg strax under kilot.

Vid niotiden började det hända saker även för Stefan och mig. Som efter några missar kunde ta upp ett par gäddor runt halvkilot.

När skulle dom stora gäddorna vakna? Vi var ganska säkra på att det bara var en tidsfråga, för även om inte dom allra största var på hugget, så var det bra aktivitet på dom mindre och någon större borde bli intresserad.

 

Vi fick periodvis springa oss svettiga fram till halv elva, då det dog ut för oss. Fredde och Eero hade några hugg fram till tolv, då det lugnade sig för dom också.

Men fortfarande bara en över kilot och det inte med mycket.

Så fick Fredde känna på en som var i närheten av tre kilo, men den ville inte med upp.

 

Det var behagligt väder, även om vi blev blåsta på solen dom lovat oss, så var det skönt att "bara vara".

     

Det blev drygt trettio fällningar, av vilka vi lyckades landa 14 gäddor, men bara en över kilot. Fredde och Eero fick nio av dom.

På ismetet blev det ingenting, men det blev några små abborrar och en gärs på pimpel.

 

Vi gjorde ytterligare ett besök ett par veckor senare, på en annan del av Trätten. Då fick vi ungefär 70 fällningar, men gäddan vi fick upp var av samma storlek ungefär. Utom den som Fredde tappade, men det är en annan historia...

 

 

 

 

 

 

av Peter Josefsson