KM i spinnfiske!
tillbaka till första sidan...

Nu var det äntligen dags att göra upp om den hedervärda titeln "klubbmästare".

 

Trots att det är den 7/8 2004, är det inte förrän nu som sommaren har kommit (precis lagom till min semester...). Vilket har påverkat fisket negativt, men nu gäller det bara att få mer än alla andra deltagare, dvs. att fånga fisken.

 

 

Det var inte så många medlemmar som tog chansen att bli klubbmästare, men det var ett motiverat gäng som samlades i Tegeluddens hamn klockan 1200. Solen lyste från en klarblå himmel och termometern visade tjugosju grader i skuggan och tjugofem grader i vattnet. Att det inte är så lätt att hitta skugga mitt på sjön och att det inte kom en enda vindpust, gjorde att det inte var någon som frös i alla fall.

 

Vi fiskade runt Almö-lindö och dom flesta började att leta fisken på dom stengrund som finns där. Det tog mer än en timme innan Lifen kunde landa första fisken, en gädda på 7 hg. Kastet efter drar han en abborre på ett hekto. Den tog också på hans favoritspinnare, som är en 7 grams Agatspinnare i guld. Den fiskade han med resten av dagen.

 

När jag fick min första fisk, en gädda på 6 hg, så hade Lifen dragit ett flertal abborrar. Även de andra båtarna hade lyckats landa fisk.

 

 

 

Lifen fångar abborre...

 

Fisket var riktigt trögt, som så ofta på sista tiden, men att veta att en eller två fiskar kan vara skillnaden mellan första och sista plats, gjorde att det trots allt var roligt att fiska vidare. Att sedan ett par bastanta hugg endast resulterade i att jag blev av med halva jiggarna, var lite frustrerande då det visade sig att det kunde ha gett första platsen, om dom hade huggit någon millimeter längre fram på jiggen.

Att tiden går fort när man jagar ett sista hugg är ett faktum och de fyra timmarnas fiske, tog slut klockan 1700.

Pristagarna!

 

Endast 13 fiskar fångades och släpptes tillbaka. Därav 6 gäddor.

 

Ny klubbmästare: Lifen

2:a plats: Micke

3:e plats: Tomas

 

 

 

av Peter Josefsson