KM i spinnfiske 2008!
tillbaka till första sidan...

Väderutsikterna var hoppfulla, uppehåll och svag vind i området runt Västerås.

 

Ett gäng fiske och tävlingssugna killar samlades i båthamnen i Västerås för att göra upp om den prestigefyllda titeln "klubbmästare" i spinnfiske. Det är lördagen den 2 Augusti och klockan börjar närma sig 1200.

Medans vi väntar på att de sista personerna ska ansluta, börjar det droppa lite från himlen, som ser oroväckande mörk ut. På med regnställen, dom som var kloka nog att medföra ett komplett regnställ (hur kan man lämna det hemma?), och så iväg på ett bestämt område. Som denna gång var området närmast Västerås.

 

 

 

 

 

 

 

Med tre timmar och trettio minuter på sig gällde det att snabbt hitta fisken.

Viken taktik skulle man ha, vilken fisk var på hugget? Nästan alla valde en kompromiss, spinnare. Då kunde man få ett hum om vilken fisk man skulle satsa på.

På första grundet högg det först en abborre på tre hg och sedan en gädda på 1,7 kg. Sedan ett par fina abborrar och ytterligare en mindre gädda. Snacka om att man fick beslutsångest, men så länge fisken högg så var allt frid och fröjd.

Nu varade inte denna glädje så länge, så en snabb flytt till nästa plats, som normalt brukar kunna ge en och annan lite skaplig gädda, för hur det än är så ger gäddan snabbt bra med hekto fisk. I alla fall om den hugger, vilket den inte ville göra på detta ställe. Så snabbt iväg till nästa ställe, ingenting.

Nu började en viss stress infinna sig, hur gick det för dom andra? Det kändes som om vi behövde hitta fisken igen, iväg till nästa ställe. Där ligger det redan två båtar, har dom hittat fisken? Efter en stunds fiskande så stod det ganska klart att endera hade dom redan tagit upp den eller också fanns den inte där, iväg till nästa ställe.

Mattias och jag lyckades på något sett ta oss tid till att ta en kopp kaffe och smörgås. Kaffet både värmde och smakade riktigt gott i regnet, för naturligtvis hade det regnat hela tiden sedan vi gav oss iväg.

Efter kaffet hittade vi fisken, men då var det inte lång stund kvar och fisken gäckade oss en hel del, genom att jaga och vaka men inte hugga på våra drag. Det verkade som om fisken runt Östra holmen vaknade till sista halvtimmen, så dom som fiskade där fick i alla fall en bra avslutning.

 

I efterhand framgick det ganska tydligt att dom som sökte efter abborre, dom hittade gäddan. Så kan det vara ibland.

 

Vi blev i alla fall bästa båt och kom tvåa och trea i tävlingen, men den som knep titeln var Stefan. Och regnet det upphörde när vi var på hemväg från hamnen.

 

     

av Peter Josefsson