Vårfiske i Fläcksjön!
tillbaka till första sidan...

Vi tog oss en sovmorgon, Stefan och jag. Så klockan hann bli elva innan vi kopplat på båten och gett oss iväg.

Meteorologerna hade lovat uppehåll och svaga vindar...

 

Vi gjorde stopp i Fläckebo  för att lösa fiskekort, som jag efter flera års köande, äntligen kunde få motta.

Därefter åkte vi till bron, där det skulle gå att sjösätta båten. Det gick alldeles utmärkt, men kan nog ställa till en del problem vid vått väglag, om man inte har fyrhjulsdrift.

 

 

 

Att spinnfiska i en sjö man aldrig har spinnfiskat i förut är alltid svårt. Var är dom troliga ståndplatserna, vilka beten ska man använda och hur ska man fiska med dom? Vi gjorde det ganska enkelt för oss, eftersom vi visste att sjön är två meter som djupast och på sommaren täckt med växtlighet. Så vi lät den ganska starka vinden föra oss över sjön, samtidigt som vi fiskade åt alla håll.

Det var mycket växtlighet som inte syntes från ytan, så det svåra var att presentera betet på ett lockande sätt, men växtligheten hjälpte också till ibland att ge draget en spännande gång. För en och annan gädda lyckades vi lura till hugg.

 

 

 

Vinden friskade i mer ju längre eftermiddagen gick. Som grädde på moset, eller rättare sagt, grus på moset kom en rejäl regnskur och försökte få oss att åka hem. Men trots blöta skor trivdes vi ganska bra med denna sjö. Vi hade inte heller lyckats att hitta några av sjöns större gäddor och det ville vi gärna göra.

 

 

Medelvikten var ändå lite bättre än vi trodde den skulle vara. Den hamnade på en bit  över kilot, åtminstone halvkilot över vad vi räknat med. Däremot hade vi nog hoppats på mer än en abborre. 

När vi summerade fisket hade vi fångat och släppt tillbaka 25 gäddor och en abborre, där största gäddan vägde 3,2 kg.

 

 

Nu gäller det bara att skynda sig hit igen innan växtligheten tar över denna fågelsjö men det kan vara lämpligt att ta med en kikare och en fågelbok, för det händer en del även ovanför vattenytan.

 

 

 

av Peter Josefsson