Angeltävling på Fläcksjön!
tillbaka till första sidan...

En angeltävling i underbart vårväder, med 57 deltagande lag.

 

Efter att ha sovit i en och en halv timme, blev jag på lördagsmorgonen den 15/3 2003 hämtad av Stefan. Vi skulle till Fläcksjön för att deltaga i den årliga angeltävlingen där. Även Stefans far och systerson var med. Dom skulle vara i det ena laget, Stefan och jag i det andra.

 

Beroende på hur lagen var sammansatta, kunde det tillåtna antalet don variera mellan 15 och 45. Våra lag fick bara ha 15 don, så vi kände oss lite i underläge. Men vi tänkte i alla fall ge dom en match.

 

Många lag hade redan dagen innan, varit ute och "markerat revir", genom att borra hål och t o m satt ut don.

 

157 deltagare till start...

 

Många platser var redan upptagna när vi körde ut på isen, men vi kände oss ändå nöjda med den plats vi fick. Vi valde en plats utanför vassen, för att sedan fiska oss utåt och se om vi fick något hum om var fisken stod.

 

 

 

Stefan och jag spred ut våra don över så stort område, att när vi satt i mitten av dom såg vi inte dom två sista åt varje håll.

Jag var rädd att vi skulle missa några fällningar, då jag glömt knallkorken hemma.

 

Starten gick vid halv åtta och tävlingen slutar klockan tolv. Mest och störst gädda vinner.

 

Vid halv nio får jag första hugget invid vassen, det var en tvåhektos abborre. Typiskt, den som inte räknas i tävlingen.

Det dröjer nästan en timme till nästa hugg, en abborre till. Denna gång vägde den fyra hekto.

 

Vi hör av folk som kommer förbi, att nästan ingen får fisk. Då är vi kanske inte på fel plats, dessutom har vi ju fortfarande chansen, då endast ett par hugg kan visa sig betydelsefulla.

 

Klockan hinner nästan bli tio innan vi får första gäddan, en snipa på nio hekto, men nu är vi i alla fall på papperet. Det är inte Lennarts lag, dom har inte haft en fällning än.

 

Vi flyttar om våra don, men får bara en abborre till Det blir Stefan som får dra upp en abborre, så att även han får fisk.. Lennarts lag får en fällning...

 

Första och enda fällningen, ska Lennarts lag komma på papperet...

 

Javisst!

 

 

 

Med fyra fiskar på fyra fällningar, klantade vi oss i alla fall inte.

Det vinnande laget fick två gäddor, men då vägde den ena 7,4 kg. Det blev också största fisk.

Vi vet inte vilken placering vi fick, men det blev rätt långt ner i prislistan. Vi slog i alla fall Lennarts lag med två hekto och det värmde nästan lika skönt som solen.

Vi hade också turen att få pris, då dom lottade ut dom priser som blev över, efter att pallplatserna fått sitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nöjda pristagare, trots allt!

 

 

 

 

 

av Peter Josefsson