Åland hösten 2006!
tillbaka till första sidan...

På vägen till Grisslehamn stannade vi vid vägkanten mitt i Uppsala, och köpte en digitalkamera klockan 0800 en torsdagsmorgon i slutet av september, närmare bestämt den 28:e.

 

 

Väl ombord på den nya Eckeröbåten, M/S Eckerö, smörjde vi kråset, för att vara redo att fiska utan att spilla tid på matlagning. Vi passade också på att göra nödvändiga inköp, lämpliga att inta med mat.

 

 

 

 

Vi har tidigare år besökt Seglinge i Ålands östra skärgård. Men i år ville vi minska restiden, så vi provade Kråkskär på fasta Åland, några km från Eckerö.

 

När vi bokade stugan, räknade vi med att det skulle vara kallt i slutet av september. Men med 15 grader i luften och nästan lika många grader i vattnet, kastade vi våra förväntningar om grov gädda överbord och nöjde oss med att fånga fisk och ha det trevligt.

 

"All in!"

 

Stuguthyraren var en som vanligt trevlig Ålänning, men ovanligt pratglad. Han höll med en mysig stuga för 5 personer (4+1), men tyvärr var båtarna inte lämpade för att åtta timmar i sträck bedriva sportfiske. Dom var helt enkelt för små och rangliga.

 

 

Vi fiskade tills mörkret lade sig över skärgården och sedan så väntade Lifen och jag på att dom andra skulle hitta tillbaka till stugan.

 

 

 

 

 I stort sett alla fick fisk varje dag. Men den som lyckades bäst, det var Micke. Med totalt 23 gäddor kändes det rättvist att han fick whiskeyn för största gädda. Felet var bara att den bara vägde 2 kg, men det skyller vi på växlande vindar och varmt vatten.

 

Det är heller inte lätt att komma till nya platser, men det kändes som vi fiskade av dom platser som fanns. Vi provade olika djup och olika drag, men vi prickade inte riktigt rätt, kändes det som. Det som fångade mest fisk var skeddrag på grunt vatten.

 

Vi fick också några abborrar varav en på tre hg gav mig den andra whiskeyn.

 

Vi fick tre idar, varav Inge fick den största på 1,9 kg.

 

Totalt fick vi 74 fiskar, därav 66 gäddor. Det kändes rätt okej, det var bara synd att dom inte var större!

 

"En vacker id på 1,5 kg. En av de roligare fiskar vi gjorde bekantskap med under vårt första besök på Kråkskär"

 

 

 

av Peter Josefsson